info@debiologischetandarts.nl

058 – 216 0 216

Ma t/m Za van 09:00-16:30 

Door onze werkwijze kijken wij naar de gehele mens. Daarbij zijn openheid en transparantie onze grootste kernwaarden.

Door onze werkwijze kijken wij naar de gehele mens. Daarbij zijn openheid en transparantie onze grootste kernwaarden.

De werkwijze van BTF

Onze praktijkmedewerker ondersteunt u bij het invullen van een uitgebreide vragenlijst. Deze is samengesteld met onze zorgpartners, en het KNMT, om uw (pijn)klachten zo goed mogelijk in kaart te brengen. De resultaten van de anamnese neemt de bio-tandarts samen met u door.

Alle behandelingen bij de BTF voldoen aan alle richtlijnen van de reguliere tandheelkunde. Door de lichaamsvriendelijke materialen, en onze holistische benadering, zorgen wij ervoor dat u de beste resultaten krijgt. Ook vinden we het belangrijk dat u zich compleet op uw gemak voelt.

Indien het noodzakelijk is zal de tandarts medicatie voorschrijven. U kunt er echter ook voor kiezen homeopathische middelen te gebruiken, die u helpen bij wondgenezing, pijnbestrijding en angstreductie. Daarbij versterken ze uw gebit en gaan ze actief ontstekingen en tandbederf tegen.

Wanneer bepaalde klachten een dieperliggende oorzaak hebben, dan kan de tandarts u eventueel doorverwijzen naar één van onze partners.

lichaamsvriendelijke-materialen-biologische-tandarts-friesland-foto-leeuwarden
wortelkanaalbehandeling-behandelingen-biologische-tandarts-friesland-foto

Hoe spoort de Biologische Tandarts de oorzaak van uw klacht op?

Wij zoeken, aan de hand van een uitgebreide vragenlijst, naar de oorzaak van uw pijnklacht. Een mondklacht kan uiteenlopende oorzaken hebben. Daarbij kan een klacht andere klachten veroorzaken of juist een gevolg zijn van een andere aandoening.

Overgevoelige voortanden kunnen bijvoorbeeld wijzen op een nieraandoening. Het overbelasten van het gebit kan vaak gaatjes tot gevolg hebben of het knarsen van de tanden, wat weer verbonden is aan stress.

De reguliere tandarts bestrijdt uw pijn alleen via de mond. Wij kijken, als biologische tandarts, echter verder dan dat en werken daarom samen met onze zorgpartners. Wij staan u bij tot wij kunnen vaststellen waar het probleem ligt en bekijken het lichaam als geheel.

Intake

Wanneer u zich heeft ingeschreven als nieuwe patiënt ontvangt u een uitgebreide vragenlijst bij u thuis. Middels deze vragenlijst – welke is samengesteld met onze partners en het KNMT – willen we een goed beeld krijgen van uw algehele gezondheid.

Tijdens de intake nemen we de tijd om kennis met u te maken. De anamnese wordt met u doorgenomen en wij voeren uw gegevens in. Ook worden er foto’s gemaakt van uw gebit. Wanneer u recentelijk foto’s heeft laten maken bij uw vorige tandarts, dan willen we u vragen deze van tevoren op te vragen bij de tandarts.

Hierna beoordeelt de tandarts uw gebit, en de foto’s, en bespreekt u samen uw gebitsverleden. Hoe gaat het nu en wat kunt u in de toekomst verwachten? Heeft de tandarts alle informatie verzameld en beoordeeld, dan doen we als het nodig is een behandelvoorstel. Dit behandelvoorstel proberen we tijdens de intake met u te bespreken, maar het kan ook voorkomen dat hier een vervolgconsult voor nodig is.

Om uw inschrijving compleet te maken verzoeken wij u, bij het eerste bezoek, uw identiteitsbewijs en uw zorgpas mee te nemen. De gegevens van uw vorige tandarts ontvangen wij graag voor het eerste bezoek aan de BTF. Laat uw huidige tandarts weten dat u uw behandelgegevens naar ons wilt laten sturen. Deze gegevens mogen gestuurd worden naar info@debiologischetandarts.nl.

BTF-omroep-fryslan-omslag-foto-jessica-biologische-tandarts-friesland
werkwijze-intake-aanmelding-prijzen-biologische-tandarts-friesland-leeuwarden

Alle behandelingen bij de BTF voldoen aan alle richtlijnen van de reguliere tandheelkunde

Door het gebruik van lichaamsvriendelijke materialen, en onze holistische benadering, zorgen wij ervoor dat u de beste resultaten krijgt. Wij vinden het belangrijk dat u zich op uw gemak voelt. Indien noodzakelijk zal de tandarts u medicatie voorschrijven, maar u kunt er ook voor kiezen homeopathische middelen te gebruiken die helpen bij wondgenezing, pijnbestrijding en angstreductie. Ze helpen tevens het gebit te versterken en actief ontstekingen en tandbederf tegen te gaan.

Wanneer bepaalde klachten een dieperliggende oorzaak hebben, dan kan de tandarts u eventueel doorverwijzen naar één van onze partners.

Kosten intake en eerste controle
Uitgebreide medische anamnese, intake en controle:
C28             99,46
X RBW       15,47
X RBW       15,47
Kosten vervolgconsult en periodiek onderzoek:
C11              20,44

Maak direct een afspraak en verbeter uw gezondheid
058  216 0 216
info@debiologischetandarts.nl

Ons Team

Jessica

Holistische Tandarts

Jessica

Holistische Tandarts

Jessica heeft nu 27 jaar ervaring als tandarts en heeft zich de laatste 13 jaar met holistische tandheelkunde bezig gehouden. Ze heeft 12 jaar haar eigen holistische tandartspraktijk in Portugal gehad. Jessica heeft interesse, en jarenlange ervaring, in het behandelen van kinderen en hoog sensitieve mensen. Zij kijkt niet alleen naar het gebit, maar naar de hele mens. Ze legt verbanden tussen de organen en de tanden en kijkt naar de algehele gezondheid. Ook het geestelijke aspect krijgt aandacht. Jessica werkt graag samen met, en verwijst ook door naar, meerdere disciplines zodat er een totaal advies kan worden gegeven. Haar persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat u voelt dat er naar ú geluisterd wordt en dat uw gezondheid van belang is. Zij combineert haar jarenlange ervaring als holistisch tandarts met haar interesse in psycho-emotionele gezondheid, Ayurveda en spiritualiteit.
Jessica en Desiree werken op de maandag, dinsdag en woensdagen. Tandarts BIG geregistreerd onder nummer: 19032365202

Desiree

Tandartsassistente

Desiree

Tandartsassistente

Wat is er nu mooier dan zó samenwerken, dat je elkaar precies aanvoelt? Daarom is Desiree de opleiding tot tandartsassistente gaan volgen, zodat Jessica de optimale ondersteuning krijgt aan de stoel. Als vrouwencoach is Désirée geïnteresseerd in de drijvende kracht en energie van u als persoon. Zij heeft naast haar werk als tandartsassistent een eigen bedrijf: ‘Woman consciousness’ in Lelystad. Hier werkt zij als vrouwencoach. Daarnaast weet ze veel over essentiële oliën kan ze ook op het gebied van tandheelkunde en mondzorg hierin adviseren.

Jessica en Desiree werken op de maandag, dinsdag en woensdagen.

Laura

Junior Praktijk Manager

Laura

Junior Praktijk Manager

Laura is onze junior praktijkmanager; een ware spin in het web. In 2014 heeft ze haar diploma tandartsassistente behaald, waarna ze meteen is begonnen met werken. Zij heeft bij verschillende praktijken gewerkt, voordat ze ons team kwam verrijken. Laura woont samen met haar vriend en hondje in Meppel. Ze vindt haar werk vooral leuk, omdat ze niet de hele dag hetzelfde doet, maar ook veel andere taken op zich neemt wat voor afwisseling zorgt. In haar vrije tijd houdt ze van boeken lezen en traint ze vier keer in de week samen met haar hondje. Ook volgt ze de studie natuurgeneeskunde, wat natuurlijk prachtig aansluit bij het gedachtegoed van de BTF.

Laura werkt op de maandag, dinsdag, woensdag en de donderdagen.

Berend

Biologische Tandarts

Berend

Biologische Tandarts

www.debiologischetandarts.nl

Bent u op zoek naar een kundige Bio-energetische tandarts? Dan is Berend uw tandarts. Hij is allround tandarts en heeft een passie voor het implementeren van zirkonium SDS implantaten. Daarnaast heeft hij zich gespecialiseerd in Neuraaltherapie. Neuraaltherapie vormt voor veel cliënten een krachtige aanvulling op de tandheelkundige behandeling. Met zijn holistische benadering werkt hij graag volgens de methodieken van de biologische tandheelkunde. In zijn vrije tijd geniet hij van fietstochten maken met zijn familie en het leven in Groningen.

Berend is werkzaam op de maandag en dinsdag. Tandarts BIG geregistreerd onder nummer: 99921269102

Annelies

Mondhygiënist

Annelies

Mondhygiënist

www.debiologiischetandarts.nl

Als Mondhygiëniste is Annelies gespecialiseerd in Parodontale Diagnostiek. Haar doel is het optimaliseren van de gezondheid van de mond, die in verbinding staat met de organen. Een goede mondhygiëne is van groot belang voor de gezondheid. In haar vrije tijd geniet ze van haar gezin en het leven in Leeuwarden.

Annelies is werkzaam op de woensdag.

Joke

Senior preventie-assistente

Joke

Senior preventie-assistente

www.debiologiischetandarts.nl

Als senior preventie-assistente assisteert Joke de tandarts bij behandelingen en voert ze zelf (deel)behandelingen uit, zoals tandsteen verwijderen en foto’s maken. Joke is uniek in haar vakgebied, want naast Senior preventie-assistente is zij gediplomeerd Ortho- en tandartsassistente. In haar vrije tijd geniet ze van het leven met haar man. Gezond leven is voor haar een must.

Joke is werkzaam op de maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.

Samah

Biologische Tandarts

Samah

Biologische Tandarts

www.debiologischetandarts.nl

Samah is een afgestudeerde Tandarts en kaakchirurg uit Syrië. Ze heeft meer dan 11 jaar haar eigen praktijk gehad. Ook heeft ze 5 jaar gewerkt als kaakchirurg in een universitair ziekenhuis in Syrië. Dit betekent dat ze gespecialiseerd is in mondziekten en kaak- en aangezichtschirurgie: en prachtige aanvulling op al onze disciplines. In Nederland heeft ze de biologische tandheelkunde eigen gemaakt. Met haar holistische benadering werkt ze graag volgens de methodieken van de biologische tandheelkunde. Ze weet de patiënt gerust te stellen. In haar vrije tijd geniet ze van haar gezin.

Samah is waarnemend Biologische tandarts voor de BTF. 

Linda (foto komt binnenkort)

Tandarts assistente

Linda (foto komt binnenkort)

Tandarts assistente

www.debiologischetandarts.nl

Linda is tandarts assistente, Reiki Master en lifestyle coach. Als Reiki Master benut ze de energie vanuit het universum optimaal. Die energie is krachtig, daardoor heeft ze het vermogen om dit door te geven. Ze kan op alle holistische niveaus (energetisch, fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel) de bron van de hulpvraag behandelen. Reiki is een intensief, maar dankbaar proces. Mocht u interesse hebben? Dan kan ze dit tijdens de behandeling toepassen. Een prachtige aanvulling op het gedachtegoed van de BTF. Haar enthousiasme, vakkennis en ervaring zal ervoor zorgen dat u zich zo veel mogelijk op uw gemak voelt. Linda is dol op haar gezin en vindt gezond leven een belangrijk levensdoel.

Linda is werkzaam op de maandag, dinsdag en donderdagen.

Jane (foto komt binnenkort)

Senior Biologische Tandarts

Jane (foto komt binnenkort)

Senior Biologische Tandarts

www.debiologiischetandarts.nl

Als Biologische tandarts  is Jane  afgelopen  juni 2019 bij ons gestart. Een geweldige aanwinst voor onze praktijk. Jane behandeld niet alleen gebitten, maar mensen. Ze ziet het gebit niet als een geïsoleerd en mechanisch onderdeel van het lichaam, maar als een levend orgaan dat het lichaam beïnvloedt en omgekeerd. Ze heeft 13 jaar haar eigen bio-energetische tandartspraktijk gehad.  Tal van studies gedaan om haar holistische visie te mogen uitdragen. In haar vrije tijd gaat ze er graag op uit met haar man. Jane werkt onder supervisie en is in afwachting van haar nieuwe BIG registratie  nummer.

Jane werkt op de woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. 

Huisregels van BTF

Regels bestaan er om het leven wat aangenamer en gezelliger te maken. Daarom hebben wij als praktijk ook een aantal huisregels samengesteld die wij belangrijk vinden voor u als patiënt. U weet zo wat u te wachten staat wanneer u patiënt wordt bij onze praktijk. Dit zijn onze huisregels:

Wij verzoeken u 5 minuten voor de afgesproken tijd aanwezig te zijn in de praktijk, zodat u uw aanwezigheid kunt melden bij onze receptionist.

U bent zelf verantwoordelijk voor het nakomen van uw afspraak. Wel hebben wij een sms-herinneringsservice waarmee wij twee dagen vóór uw afspraak een bericht versturen. Technische storingen, of een foutief telefoonnummer, kunnen voorkomen dat u dit bericht ontvangt. Wij gaan ervan uit dat u uw afspraak zelf goed noteert.

Tot 48 uur van tevoren kunt u de afspraak geheel kosteloos verzetten. Bent u verhinderd? Bel direct met: 058  216 0 216

Mocht u geen tijd hebben gehad om voor de tandartsafspraak uw tanden te poetsen, dan kunt u gerust aan de receptionist een tandenborstel en tandpasta vragen. Dat maakt het proces een stuk aangenamer voor iedereen.

Zijn er veranderingen in uw medicijngebruik of gezondheid? Geef dit dan door aan de tandarts of receptionist. Wellicht is dit van invloed op uw tandheelkundige behandeling, want wij willen complicaties te allen tijde voorkomen.

Bent u verhuisd of bent u van verzekering overgestapt? Wij vragen u dit zo spoedig mogelijk via 058  216 0 216 of per mail door te geven.

Let op!

Bent u op de dag van de afspraak niet komen opdagen zonder af te bellen of e-mailen, dan moeten wij de gereserveerde tijd  in rekening brengen.

Kosten intake en eerste controle
Uitgebreide medische anamnese, intake en controle:
C28             99,46
X RBW       15,47

Kosten vervolgconsult en periodiek onderzoek:
C11              20,44

 

Kosten voor een behandeling per 15 minuten:

C90 15 mn   37.50

 

Als u meer dan 3 keer niet verschijnt zonder uw afspraak te annuleren, dan zullen wij onze behandelrelatie moeten beëindigen. Zorg er dus voor dat u op tijd annuleert, indien u verhinderd bent.

Soms kunnen behandelingen langer duren dan gepland, want wij zijn onderdeel van de zorgsector. Wij zullen de gereserveerde tijd, die voor u gepland staat, altijd zo optimaal mogelijk benutten. Helaas kan dit betekenen dat u een tijdje moet wachten of dat er uitloop ontstaat. Wij proberen u hier tijdig over te informeren.

Klachten over BTF

werkwijze-klachten-biologische-tandarts-friesland-leeuwarden

Ik heb een klacht. Waar kan ik hiermee naar toe?

Klantvriendelijkheid staat bij ons hoog in het vaandel, want wij willen u optimaal van dienst zijn. Wij begrijpen dat het weleens voor kan komen dat u het niet eens bent met bepaalde behandelingen. Heeft u een klacht over onze praktijk, werkwijze of vindt u dat wij onjuist hebben behandeld? Kom dit dan eerst met ons bespreken. Openheid en transparantie zijn kernwaarden van onze praktijk, dus hopelijk kunnen wij u uitleggen waarom wij op een bepaalde manier gehandeld hebben. Uiteraard staan wij altijd open voor feedback!

Mochten wij er samen niet uitkomen, dan kunt u uiteraard terecht bij de klachtenregeling waarbij wij zijn aangesloten. Deze regeling voldoet aan alle eisen die de Wet Klachtrecht Cliënten Zorgsector aan iedere zorgaanbieder stelt. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Bel of mail ons voor meer informatie:

058  216 0 216
info@debiologischetandarts.nl

Betalingen & Prijzen

Hoe gaat het betaalproces in zijn werk?

U bent net bij de Biologische Tandarts in Friesland geweest voor een afspraak en vraagt zich nu af wanneer, en hoe, u de rekening dient te voldoen. Al het betalingsverkeer tussen patiënt en zorgverlener gebeurt in Nederland via Infomedics. Enkele dagen tot een week na uw behandeling ontvangt u een rekening van dit bedrijf, dat gespecialiseerd is in het factureren en innen van declaraties. Zij nemen het werk uit onze handen, zodat wij meer tijd hebben voor het aanpakken van uw mondklachten!

Het is bij ons ook mogelijk om contant uw rekening te voldoen. Hier vindt u onze tarieven per behandeling.

Alle tandartsen in Nederland baseren hun tarieven op de algemene tandartstarieven van de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA). Ook de biologische tandarts valt onder deze wet- en regelgeving. Onze behandelingen zijn dus niet duurder dan bij de gewone tandarts.

Laat u niet weerhouden door het feit dat de naam een stuk duurder klinkt! Het woord biologisch heeft de afgelopen jaren jammer genoeg de connotatie ‘duurder’ gekregen. Het opvallende prijsverschil tussen biologisch- en non-biologisch eten staat niet gelijk aan de tandheelkundige branche. Voor de bio-tandarts betaalt u dus niet meer dan voor een standaard tandarts!

Let op! Wij willen u vragen om vóór de uiterste betaaldatum uw rekening te voldoen, zodat wettelijke incassokosten worden voorkomen.

werkwijze-betalingen-prijzen-biologische-tandarts-friesland-leeuwarden

"De biologische tandarts heeft het beste van twee werelden: ze passen reguliere behandelmethoden toe én gebruiken lichaamsvriendelijke materialen”

Betalingen & Prijzen

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U bent net langs geweest voor een afspraak en vraagt zich nu af wanneer, en hoe, u de rekening dient te betalen. Al het betalingsverkeer tussen u en ons vindt plaats via Infomedics. Enkele dagen, tot een week, na uw behandeling ontvangt u een factuur van dit bedrijf. Zij zijn gespecialiseerd in het factureren en innen van declaraties. Zij nemen het werk uit onze handen, zodat wij meer tijd hebben voor het aanpakken van uw mondklachten!

Het is bij ons ook mogelijk om contant uw rekening te betalen. Hier vindt u onze tarieven per behandeling.

Alle tandartsen in Nederland moeten hun tarieven baseren op de algemene tandartstarieven van de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA). Zo ook de biologische tandarts. Onze behandelingen zijn dus niet duurder dan bij de gewone tandarts.

Laat u dus niet weerhouden door het feit dat de naam een stuk duurder klinkt! Het woord biologisch heeft de afgelopen jaren jammer genoeg de connotatie gekregen van ‘duurder’, als u bijvoorbeeld naar het prijsverschil tussen biologische en non-biologische eten kijkt. Voor de bio-tandarts is dat gelukkig niet het geval!

Let op! Wij willen u vragen om vóór de uiterste betaaldatum uw rekening te betalen, om te voorkomen dat er wettelijke incassokosten in rekening gebracht worden.

biologische tandarts leeuwarden

"De biologische tandarts is het beste van twee werelden: wij passen reguliere behandelmethoden toe en gebruiken lichaamsvriendelijke middelen”