info@debiologischetandarts.nl

058 – 216 0 216

Ma t/m Wo van 09:00-16:30 | Do 09:00-13:30 uur

Vrijdag gesloten

Onze werkwijze is om naar het gehele mens te kijken daarmee zijn openheid en transparantie één van onze grootste kernwaarden

Onze werkwijze is om naar het gehele mens te kijken daarmee zijn openheid en transparantie één van onze grootste kernwaarden

De werkwijze van BTF

Onze praktijkmedewerker begeleidt u met het invullen van een uitgebreide vragenlijst – deze is samengesteld met onze zorgpartners en het KNMT om uw pijnklacht zo goed mogelijk in kaart te brengen. De resultaten van de amnese die volgt neemt de bio-tandarts samen met u door.

Alle behandelingen bij BTF voldoen aan alle richtlijnen volgens de reguliere tandheelkunde. Middels lichaamsvriendelijke materialen en een holistische benadering zorgen wij ervoor dat u de beste resultaat krijgt. Ook vinden we het belangrijk dat u zich zo veel mogelijk op uw gemak voelt.

Wanneer noodzakelijk zal de tandarts u medicatie voorschrijven. Ook kunt u ervoor kiezen homeopathische middelen te gebruiken die helpen bij wondgenezing, pijnbestrijding, angstreductie en helpen met het versterken van uw gebit en actief tandontstekingen- en bederf tegengaan.

Wanneer bepaalde klachten een dieperliggende oorzaak hebben, kan de tandarts u eventueel doorverwijzen naar één van onze partners.

werkzijze-wat-het-verschil-holistisch-biologische-tandarts-friesland-leeuwarden-consult
wortelkanaalbehandeling-behandelingen-biologische-tandarts-friesland-foto

Hoe komen jullie erachter wat de oorzaak van mijn klacht is?

Wij zoeken aan de hand van een uitgebreide vragenlijst naar de oorzaak van uw pijnklacht. Een mondklacht kan uiteenlopende oorzaken hebben en is een klacht die vaak andere klachten kan veroorzaken of juist een gevolg is van een andere aandoening.

Overgevoelige voortanden kunnen bijvoorbeeld wijzen op een nieraandoening. Het overbelasten van het gebit kan vaak gaatjes tot gevolg hebben of het knarsen van de tanden, wat weer verbonden is aan stress.

De reguliere tandarts bestrijdt uw pijn alleen via de mond; wij kijken verder dan dat en werken daarom samen met onze zorgpartners. Wij staan u bij tot wij kunnen vaststellen waar precies het probleem ligt en nemen het lichaam als geheel.

Intake

Wanneer u zich heeft ingeschreven als nieuwe patiënt ontvangt u een uitgebreide
anamnese bij u thuis. Middels deze vragenlijst – welke is samengsteld met onze partners en het KNMT – willen we een goed beeld krijgen van uw algehele gezondheid..

Tijdens de intake nemen we de tijd om kennis met u te maken. De anamnese wordt met u doorgenomen en wij voeren uw gegevens in ons systeem in. Ook worden er foto’s gemaakt van uw gebit. Wanneer u recentelijk foto’s heeft laten maken bij uw vorige tandarts, willen we u vragen deze van te voren op te vragen bij de tandarts.

Hierna beoordeelt de tandarts uw gebit en de foto’s en bespreekt u samen het gebitsverleden, hoe het nu gaat en wat u in de toekomst kunt verwachten. Heeft de tandarts alle informatie verzameld en beoordeeld? Dan doen we als het nodig is een behandelvoorstel. Dit behandelvoorstel proberen we tijdens de intake met u te bespreken, maar het kan ook voorkomen dat hier een vervolg consult
voor nodig is.

Om uw inschrijving compleet te maken verzoeken wij u bij het eerste bezoek uw identiteitsbewijs en uw zorgpas mee te nemen. De gegevens van uw vorige tandarts ontvangen wij graag voor het eerste bezoek. Laat uw huidige tandarts weten dat u uw behandelgegevens naar ons wilt laten sturen. Deze gegevens mogens gestuurd worden naar info@debiologischetandarts.nl.

BTF-omroep-fryslan-omslag-foto-jessica-biologische-tandarts-friesland
werkwijze-intake-aanmelding-prijzen-biologische-tandarts-friesland-leeuwarden

Alle behandelingen bij BTF voldoen aan alle richtlijnen volgens de reguliere tandheelkunde

Middels lichaamsvriendelijke materialen en een holistische benadering zorgen wij ervoor dat u de beste resultaat krijgt. Ook vinden we het belangrijk dat u zich zo veel mogelijk op uw gemak voelt. Wanneer noodzakelijk zal de tandarts u medicatie voorschrijven. Ook kunt u ervoor kiezen homeopathische middelen te gebruiken die helpen bij wondgenezing, pijnbestrijding, angstreductie en helpen met het versterken van uw gebit en actief tandontstekingen- en bederf tegengaan.

Wanneer bepaalde klachten een dieperliggende oorzaak hebben, kan de tandarts u eventueel doorverwijzen naar één van onze partners.

Kosten intake en eerste controle
Uitgebreide medische anamnese, intake en controle.
C28             99,46
X RBW       15,47
X RBW       15,47
Kosten vervolgcontrole, periodiek onderzoek
C11              20,44

Maak een afspraak bij ons
058  216 0 216
info@debiologischetandarts.nl

Ons Team

Jessica

Holistische Tandarts

Jessica

Holistische Tandarts

Jessica heeft nu 27 jaar ervaring als tandarts en heeft zich de laatste 13 jaar met holistische tandheelkunde  bezig gehouden. Ze heeft 12 jaar haar eigen holistische tandartspraktijk in Portugal gehad.  Jessica heeft interesse en jarenlange ervaring in het behandelen van kinderen en hoog sensitieve mensen. Jessica kijkt niet alleen naar het gebit, maar naar de hele mens. Zij legt verbanden tussen de organen en de tanden en kijkt naar de algehele gezondheid. Ook het geestelijke aspect krijgt aandacht. Jessica werkt graag samen met en verwijst ook door naar meerdere disciplines zodat er een totaal advies kan worden gegeven. Haar persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat u voelt dat er naar ú geluisterd wordt en dat uw gezondheid van belang is. Jessica combineert haar jarenlange ervaring als holistisch tandarts met haar interesse in psycho emotionele gezondheid, ayurveda en spiritualiteit. Jessica en Desiree werken op de maandag, dinsdag en woensdagen. Tandarts BIG geregistreerd onder nummer: 19032365202

Desiree

Tandartsassistente

Desiree

Tandartsassistente

Wat is er nu mooier dan zó samenwerken, dat je elkaar precies aanvoelt? Daarom is Desiree de opleiding tot tandartsassistente gaan volgen, zodat Jessica de optimale ondersteuning krijgt aan de stoel. Als vrouwencoach is Désirée geïnteresseerd in de drijvende kracht en energie van u als persoon. Zij heeft naast haar werk als tandartsassistent een eigen bedrijf ‘Woman consciousness’ In Lelystad. Hier werkt zij als vrouwencoach.  Daarnaast weet ze veel over essentiële oliën kan ze ook op het gebied van tandheelkunde en mondzorg hierin adviseren. Jessica en Desiree werken op de maandag, dinsdag en woensdagen.

Joke

Praktijk Manager

Joke

Praktijk Manager

Als aanspreekpunt van de praktijk is Joke het gezicht van de praktijk. Haar enthousiasme, vakkennis en ervaring zal ervoor zorgen dat u zich zo veel mogelijk op uw gemak voelt. Naast haar werk aan de receptie zal Joke regelmatig assisteren bij de behandelingen. Joke is dol op sporten en haar gezin en vindt gezond leven een belangrijk levensdoel.

Berend

Biologische Tandarts

Berend

Biologische Tandarts

www.debiologischetandarts.nl

Bent u opzoek naar een kundige Bio-energetische tandarts? Dan is Berend uw tandarts. Hij is allround tandarts en implantoloog. Daarnaast heeft hij zich  gespecialiseerd in Neuraaltheraphie. Voor meer informatie klik de volgende link. Neuraaltherapie vormt voor veel cliënten een krachtige aanvulling op de behandeling.  Met zijn holistische benadering werkt hij graag volgens methodieken van de biologische tandheelkunde.

In zijn vrije tijd geniet hij van fietstochten maken met zijn familie en het leven in Groningen.

Berend is werkzaam op de maandag en dinsdag. Tandarts BIG geregistreerd onder nummer: 99921269102

Annelies

Mondhygiënist

Annelies

Mondhygiënist

www.debiologiischetandarts.nl

Als Mondhygiëniste  is Annelies gespecialiseerd in Parodontale Diagnostiek. Haar doel is het optimaliseren van de gezondheid van de mond die in verbinding staat met de organen. Een goede mondhygiëne is van groot belang voor de gezondheid.

In haar vrije tijd geniet ze van haar gezin en het leven in Leeuwarden. Annelies is werkzaam op de woensdag.

Joke

Senior preventie-assistente

Joke

Senior preventie-assistente

www.debiologiischetandarts.nl

Als senior preventie-assistente assisteert Joke de tandarts bij behandelingen en voert ze  zelf (deel)behandelingen uit zoals onder andere tandsteen verwijderen, foto’s maken. Joke is uniek in haar vakgebied, naast Senior preventie- assistente is zij gediplomeerd ortho- en tandarts assistente.

In haar vrije tijd geniet ze van het leven met haar man. Gezond leven is voor een must. Joke  is werkzaam op de maandag,dinsdag, woensdag en donderdag.

Huisregels van BTF

Regels bestaan er om het leven wat aangenamer en gezelliger te maken.
Daarom hebben wij als praktijk ook een aantal huisregels samengesteld die wij belangrijk vinden
voor u als patiënt. Zo weet u wat u te wachten staat wanneer u bij ons in de praktijk zit.
Hier zijn onze belangrijkste huisregels:

  • Wij verzoeken u om 5 minuten voor de afgesproken tijd aanwezig te zijn in de praktijk en uw aanwezigheid te melden bij onze receptionist.
  • U bent zelf verantwoordelijk voor het nakomen van uw afspraak. Wel hebben wij een sms-berichtservice waarmee wij twee dagen vóór uw afspraak een herinnerings-sms versturen. Technische storingen of een foutief telefoonnummer kunnen voorkomen dat u dit bericht ontvangt. Wij gaan ervan uit dat u uw afspraak zelf goed noteert.
  • 48 uur van tevoren kunt u de afspraak geheel kosteloos verzetten.
  • Mocht u geen tijd hebben gehad om voor de tandartsafspraak uw tanden te poetsen, kunt u gerust aan de receptionist een tandenborstel en tandpasta vragen. Dat maakt het proces een stuk aangenamer en plezieriger voor iedereen.
  • Zijn er veranderingen in uw medicijngebruik of gezondheid? Geef dit dan door aan de tandarts of receptionist . Wellicht kan dit van invloed zijn op uw behandeling. Daarom vragen wij u dit vooraf te melden om complicaties te voorkomen.
  • Bent u verhuisd of bent u van verzekering overgestapt? Dan vragen wij u dit zo snel mogelijk via de telefoon of mail door te geven.
  • Let op! Bent u op de dag van de afspraak niet op komen dagen zonder af te bellen, dan moeten wij helaas €20,00 in rekening brengen om een gedeelte van de gereserveerde tijd te vergoeden.
  • Als u meer dan 3 keer niet verschijnt zonder af te bellen, zullen wij onze behandelrelatie moeten beëindigen. Zorg er dus voor dat u op tijd afbelt wanneer u weet verhinderd te zijn.

Soms kunnen behandelingen langer duren dan gepland; wij zijn overigens onderdeel van
de zorgverlenende sector. Wij zullen de gereserveerde tijd die voor u gepland staat altijd zo
goed mogelijk benutten. Helaas kan dit betekenen dat u een tijdje moet wachten of dat er uitloop ontstaat.
Wij proberen u hier tijdig over te informeren.

Klachten bij BTF

werkwijze-klachten-biologische-tandarts-friesland-leeuwarden

Ik heb een klacht, wat kan ik doen?

Klantvriendelijkheid staat bij ons hoog in het vaandel en wij willen u daarom zo goed mogelijk van dienst zijn. Wij begrijpen dat het weleens voor kan komen dat u het niet eens ben met bepaalde behandelingen. Heeft u een klacht over onze praktijk, werkwijze of vindt u dat wij onjuist of onzorgvuldig behandeld hebben? Dan vragen wij u vriendelijk dit met ons te bespreken. Openheid en transparantie zijn het uitgangspunt van onze praktijk. Hopelijk kunnen wij u uitleggen waarom wij op een bepaalde manier gehandeld hebben, om eventuele onjuistheden op te lossen. Uiteraard staan wij altijd open voor feedback!

Mochten wij er samen met u niet uit kunnen komen, dan kunt u uiteraard terecht bij de klachtenregeling waarbij wij zitten aangesloten. Deze voldoet aan alle eisen die de Wet Klachtrecht Cliënten Zorgsector aan iedere zorgaanbieder stelt. Hier zitten geen kosten aan verbonden.
Bel of mail ons voor meer informatie:

058  216 0 216
info@debiologischetandarts.nl

U kunt ons bereiken op:
058  216 0 216
info@debiologischetandarts.nl

Betalingen & Prijzen

Hoe gaat de betaling in zijn werking?

U bent net langs geweest voor een afspraak en vraagt zich nu af wanneer en hoe u de rekening moet betalen. Alle betalingsverkeer tussen patiënt en zorgverlener gebeurt in Nederland via Infomedics. Enkele dagen tot een week na uw behandeling ontvangt u een rekening van dit bedrijf, dat gespecialiseerd is in het factureren en innen van declaraties. Zij nemen het werk uit onze handen, zodat wij meer tijd hebben voor het verhelpen van uw mondklachten!

Het is bij ons ook mogelijk om contant uw rekening te betalen. In onderstaande link vindt u onze tarieven per behandeling.

Tarieven: Nederlandse Zorg Autoriteit: De rekening van de tandarts en de mondhygiënist.pdf

Alle tandartsen in Nederland moeten hun tarieven baseren op de algemene tandartstarieven van de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA). Zo ook de biologische tandarts. Onze behandelingen zijn dus niet duurder dan bij de gewone tandarts.

Laat u dus niet weerhouden door het feit dat de naam een stuk duurder klinkt! Het woord biologisch heeft de afgelopen jaren jammer genoeg de connotatie gekregen van ‘duurder’, als u bijvoorbeeld naar het prijsverschil tussen biologische en non-biologische eten kijkt. Voor de bio-tandarts is dat gelukkig niet het geval!

Let op! Wij willen u vragen om vóór de uiterste betaaldatum uw rekening te betalen, om te voorkomen dat er wettelijke incassokosten in rekening gebracht worden.

werkwijze-betalingen-prijzen-biologische-tandarts-friesland-leeuwarden

"De biologische tandarts is de beste van twee werelden: ze gebruiken normale behandelmethode in samenwerking met lichaamsvriendelijke middelen die u helpen”

Betalingen & Prijzen

Hoe gaat de betaling in zijn werking?

U bent net langs geweest voor een afspraak en vraagt zich nu af wanneer en hoe u de rekening moet betalen. Alle betalingsverkeer tussen patiënt en zorgverlener gebeurt in Nederland via Infomedics. Enkele dagen tot een week na uw behandeling ontvangt u een rekening van dit bedrijf, dat gespecialiseerd is in het factureren en innen van declaraties. Zij nemen het werk uit onze handen, zodat wij meer tijd hebben voor het verhelpen van uw mondklachten!

Het is bij ons ook mogelijk om contant uw rekening te betalen. In onderstaande link vindt u onze tarieven per behandeling.

Tarieven: Nederlandse Zorg Autoriteit: De rekening van de tandarts en de mondhygiënist.

Alle tandartsen in Nederland moeten hun tarieven baseren op de algemene tandartstarieven van de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA). Zo ook de biologische tandarts. Onze behandelingen zijn dus niet duurder dan bij de gewone tandarts.

Laat u dus niet weerhouden door het feit dat de naam een stuk duurder klinkt! Het woord biologisch heeft de afgelopen jaren jammer genoeg de connotatie gekregen van ‘duurder’, als u bijvoorbeeld naar het prijsverschil tussen biologische en non-biologische eten kijkt. Voor de bio-tandarts is dat gelukkig niet het geval!

Let op! Wij willen u vragen om vóór de uiterste betaaldatum uw rekening te betalen, om te voorkomen dat er wettelijke incassokosten in rekening gebracht worden.

werkwijze-betalingen-prijzen-biologische-tandarts-friesland-leeuwarden

"De biologische tandarts is de beste van twee werelden: ze gebruiken normale behandelmethode in samenwerking met lichaamsvriendelijke middelen die u helpen”