info@debiologischetandarts.nl

058 – 216 0 216

Ma t/m Wo van 09:00-16:30 | Do 09:00-13:30 uur

Vrijdag gesloten

mondhygiene-controle-biologische-tandarts-friesland-behandeling-foto-1000x667
mondhygiene-controle-biologische-tandarts-friesland-behandeling-foto-2-1000x667

Wil jij je beter voor je mond zorgen? Dan zijn er dingen die u thuis kunt doen die u daarbij helpen. Slecht poetsen, tandenborstels niet op tijd vervangen, niet stoken en het eten van veel suikers en koolhydraten kunnen oorzaak zijn van slechte mondhygiëne. De symptomen zijn:

Wanneer moet ik bij jullie langskomen voor een
Mondhygiëne behandeling?

Dan zijn er dingen die u thuis kunt doen die u daarbij helpen. Slecht poetsen, tandenborstels niet op tijd vervangen, niet stoken en het eten van veel suikers en koolhydraten kunnen oorzaak zijn van slechte mondhygiëne.
De symptomen zijn >

Heeft u een of meer van deze symptomen, dan kunt u het beste en afspraak met ons maken. Wij raden u aan elke 6 maanden op controle te komen.

 

  • Tandplak
  • Cariës, oftewel gaatjes
  • Een slechte adem
  • Parodontitis, een ontsteking van het kaakbot
  • Tandvleesontsteking: dit merkt u doordat het tandvlees gaat bloeden tijdens het poetsen

Hoe houd ik mijn mond zelf gezond?

Het is belangrijk om te weten hoe u uw eigen mond zoveel mogelijk zelf gezond houdt. Hieronder hebben wij een paar tips:

Poets twee keer per dag minimaal twee minuten lang!

Vervang de tandenborstel of opzetborstel elke drie maanden of eerder als de borstelharen uit elkaar gaan staan.
.

Vermijd zoveel mogelijk het gebruik van suikerhoudende dranken.

Poets uw tanden een halfuur nadat u iets gegeten of gedronken heeft, het glazuur is vlak na het eten/drinken nog zacht.

Gebruik eventuele natuurlijke supplementen in overleg met een orthomoleculaire voedingsdeskundige om uw mond te versterken.

Of overleg met een homeopaat wanneer je van nature een slecht gebit hebt. Hij kan door middel van een constitutiebehandeling de gezondheid van de mond en de tanden versterken.

Belangrijk: Reinig ook tussen de tanden en kiezen met een stoker, een rager of floss, als u dit niet doet kan er tandsteen vormen.

Patiënten Feedback

 

Ook raden wij biologische mondzorgproducten aan zoals Weleda om zo min mogelijk kleurstoffen binnen te krijgen zoals monomeer. Ontstekingen in uw mond kunnen leiden tot reumatische klachten of degeneratieve ziekten als multiple sclerose en mogelijk kanker. Wij houden rekening met de impact van zulke gebitsbehandelingen op uw lichaam en proberen de gevolgen zo veel mogelijk te beperken.

Mijn tanden zijn gevoelig voor koude dranken.
Wat is er aan de hand?

Vaak zijn gevoeligere tanden bij het drinken van koude drankjes (of juist warme) een indicatie van een ontsteking in het tandvlees. Als het binnenste weefsel van de tand ontstoken is, dan heeft u een wortelkanaalbehandeling nodig. Hiermee kunt u het beste zo snel mogelijk een afspraak maken; als u te lang niks doet kan de ontsteking zenuwklachten in uw tanden en kiezen veroorzaken. U kunt het beste op tijd de behandeling in gang zetten.

In de wortel van de tand bevinden zich één of meerdere wortelkanalen die gevuld zijn met tandmerg of pulpa, bestaand uit bloedvaten en bind- en zenuwweefsel. Bij een wortelkanaalontsteking is de pulpa ontstoken.
Klik hier en maak bij ons gelijk een afspraak!

Tandbederf is de meest voorkomende oorzaak van een wortelkanaalontsteking. Tandbederf wordt veroorzaakt door zuurvormende bacteriën (streptococcus mutans), die suikers en zetmeel omzetten naar zuur, waardoor het tandglazuur kan oplossen. Hierdoor ontstaan gaatjes. Lekkende vullingen of een harde klap op uw gebit kan ook de oorzaak zijn van een ontsteking.