info@debiologischetandarts.nl

058 – 216 0 216

Ma t/m Wo van 09:00-16:30 | Do 09:00-13:30 uur

Vrijdag gesloten

gebitsrenovatie-behandeling-biologische-tandarts-friesland-desiree-foto
gebitsrenovatie-behandeling-biologische-tandarts-friesland-foto

Wil jij Gebitsrenovatie?

Ik heb een paar gaatjes, hoe gaan jullie met vullingen te werk als bio-tandarts?

Door algemene tandbederf kunnen gaatjes ontstaan, ook wel cariës genoemd. Veelal wordt dit met composiet gevuld, een tandkleurige vulling. Dit gebruiken wij bij de biologische tandarts ook, maar dan zonder de stof monomeer om allergische reacties tegen te gaan.

Onze restauratieve behandelingen op het gebied van vullingen bestaan uit:

  • Het vullen van uw tanden en kiezen middels composiet
  • Het repareren of vervangen van uw vullingen
  • Het saneren van giftige kwikhoudende amalgaamvullingen om de kwikbelasting van het lichaam te verminderen
  • Het herstellen van een afgebroken tand of een stukje tand
  • Tandvleesontsteking: dit merkt u doordat het tandvlees gaat bloeden tijdens het poetsen

Mijn tand is afgebroken
wat nu?

Allereerst: raak niet in paniek. Ga met de afgebroken tand direct naar onze praktijk en houd hem goed nat, zodat de kans groter is dat wij hem kunnen terugplaatsen. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan wordt de tand met composiet hersteld. Bij kinderen met een afgebroken melktand kijken wij per geval wat er gedaan kan worden. Als er geen klachten zijn, doet de tandarts doorgaans niks, behalve een scherpe rand glad maken. Uiteraard kunnen we alles met u bespreken.

Patiënten Feedback

 

Hoe gaat de behandeling van een witte vulling in zijn werk?

De tandarts wil ervoor zorgen dat de kleur van de vulling zo goed mogelijk met de kleur van uw tand aansluit; daarom combineert hij allereerst verschillende kleuren vulmateriaal met elkaar om tot de juiste kleur te komen. Vervolgens worden ruwe of scherpe randen van de tand weggeslepen en worden oude vullingen verwijderd. Als er een stuk vulling aangebracht wordt om een tand mooier te maken, hoeft doorgaans niks weggeslepen te worden.

Het tandoppervlak wordt drooggemaakt zodat de vulling beter kan plakken. Hiervoor gebruikt de tandarts een rubberlapje dat hij voorzichtig over de tand of kies trekt; vaak wordt ook gebruik gemaakt van een afzuiger of wattenrollen. De composiet of compomeer wordt klaar gemaakt en de tand wordt met zuur behandeld. Het kan zijn dat de zuur op uw tong of in uw keel terecht komt; de assistente zal ervoor zorgen dat dit weggespoeld wordt. Hierna wordt een hechtlaag aan de tand aangebracht die door belichting hard wordt gemaakt.

Nu gaat de tandarts het gaatje vullen; hij brengt een aantal lagen witte vulling op de tand of kies aan en laat deze steeds weer drogen. Met het lichtapparaat wordt de composiet weer hard gemaakt. De tand wordt gepolijst en grondig afgewerkt voor een aangenamer gevoel in de mond. Gefeliciteerd, u hebt weer een gezonde tand
Klik hier en maak bij ons gelijk een afspraak!