info@debiologischetandarts.nl

058 – 216 0 216

Ma t/m Wo van 09:00-16:30 | Do 09:00-13:30 uur

Vrijdag gesloten

“Van de 8000 tandartsen in Nederland zijn 150 biologisch. Maak vandaag de eerste stap naar een betere mondzorg!”

“Van de 8000 tandartsen in Nederland zijn 150 biologisch. Maak vandaag de eerste stap naar een betere mondzorg!”

Holistische benadering

lichaamsvriendelijke-materialen-biologische-tandarts-friesland-foto

"Bij de bio-tandarts werken wij samen met andere zorgaanbieders, niet langs elkaar heen"

Het klinkt allemaal een beetje zweverig. Wat moet ik met een holistische benadering?

Als u de naam biologische tandarts ziet en termen als ‘holistisch’ en ‘homeopathie’ voorbij ziet komen, kunnen wij begrijpen dat het allemaal een beetje zweverig klinkt. Maar dat is het helemaal niet. Wij doen alles wat een reguliere tandarts doet, voeren onze behandelingen op dezelfde manier uit en kosten wat de tarieven betreft hetzelfde.

De bio-tandarts stelt samen met u een behandelplan op om naar een oplossing en het voorkomen van verdere problemen te zoeken. De tandarts richt zich met deze behandeling vooral op de preventieve mondzorg en geeft advies over het behouden van een gezond gebit en mondhygiëne.

Het enige wat anders is, is de manier waarop wij naar u als patiënt kijken. Holistisch betekent simpelweg dat wij naar het lichaam in zijn geheel kijken, niet alleen naar de mond. Door met andere zorgaanbieders samen te werken is de kans groter om tot een oplossing voor het probleem te komen en kunnen wij u ook helpen met klachten elders in uw lichaam. We doen de behandeling altijd in overleg. In principe doen wij alles wat de reguliere tandarts doet, alleen kijken wij net een stapje verder.

chiropractie-galema-logo biologische tandarts friesland samenwerking partners

Chiropractor N.H. Galema

Het functioneren van de kaak en het functioneren van de nek zijn nauw met elkaar verweven. Als één van de twee niet goed functioneert kan dit tot problemen in het andere gedeelte veroorzaken. Als er door de tandarts vastgesteld word dat de primaire oorzaak van de klachten niet vanuit het gebit komt, dan kan een chiropractor kijken of de oorzaak gevonden kan worden in het bewegingsapparaat. Het is vervolgens belangrijk om de beweging van de nek en de kaak te onderzoeken. Als hier problemen in gevonden worden kan er met behulp van chiropractische technieken en oefeningen vaak verlichting worden geboden.

Chiropractiepraktijk N.H. Galema

Smidsstraat 5
8601 WB Sneek
06-46852461
info@rugzonderpijn.nl
rugzonderpijn.nl

ugzonderpijn-partners-biologische-tandarts-friesland-foto
tigra-logo biologische tandarts friesland samenwerking partners
fysiotherpeut-partners-biologische-tandarts-friesland-foto

Fysiotherapiepraktijk TIGRA Leeuwarden

De therapeuten die werkzaam zijn bij TIGRA zijn betrokken bij u als patiënt, nemen de tijd en richten zich op het aanpakken van de bron van de klachten. TIGRA heeft een breed scala aan behandelmogelijkheden, waardonder manuele therapie, Dry needling (ook nek/hals/gezicht regio) en de behandeling d.m.v triggerpoints manueel / pointer (electrische stimulatie). Ook EMG myofeedback en training, het aanleren of afleren spanningsgerelateerd gedrag, spanningsreductie door psychosomatisch fysiotherapeut behoren tot de mogelijkheden. Hiermee kunnen veel achterliggende klachten waarbij er geen oorzaak kan worden gevonden in de mond, waaronder onverklaarbare tandpijn, kiespijn of aangezichtspijn verholpen worden. Ook voor chronische hoofdpijn, visusproblematiek, oorsuizen en duizeligheid kunt u terug bij deze multidisciplinaire praktijk. Het combineren van onze behandelingen met de bevingen en behandelingen van De Biologische Tandarts leidt tot optimaal behandelresultaat, waarbij preventie van herhaling van klachten en zelfregulatie van de patiënt speerpunten zijn.

acupunctuur-franeker-logo biologische tandarts friesland samenwerking partners

Klassiek acupuncturist Age Osinga

Acupunctuur is een zeer doeltreffende methode bij spierklachten, ook in het hals-, nek- en kaakgebied. Daarnaast werkt het stressregulerend, waardoor onder andere tandenknarsen, spanningshoofdpijn, slaapproblemen en vermoeidheid kan oplossen. Ook onverklaarbare tandpijn of kiespijn kan heel goed met acupunctuur behandeld worden. Heeft u mondproblemen door een ongezond voedingspatroon of doordat u rookt? En heeft u moeite uw leefstijl aan te passen? Ook daarvoor kan acupunctuur een doeltreffende behandeling zijn.

De samenwerking met deze klassiek werkende acupuncturist Age Osinga is daarmee ook een waardevolle aanvulling op onze praktijk. Tijdens een drie kwartier durende behandeling kan door middel van het zeer doeltreffend plaatsen van één tot maximaal 5 naalden binnen drie behandelingen een groot deel van uw klachten verholpen worden. Naast de klasieke acupunctuur behoren ook ooracupunctuur, Acu Silk en Guasha Therapie tot de behandelmogelijkheden.

Acupunctuur Franeker

De Hertog, 2e etage
Hertog van Saxenlaan 36j
8801 ES Franeker
06 146 01827 of 0517-234743
info@acupunctuur-franeker.nl
www.acupunctuur-franeker.nl

accupuntuur-partners-biologische-tandarts-friesland-foto

Interesse in een behandeling of wil je gewoon op controle?
Maak dan een afspraak bij onsof meld je aan
als nieuw patiënt.

Jeroen-Morssink-partners-biologische-tandarts-friesland

"Mensen kiezen voor ons omdat wij materialen gebruiken waarvan we zeker weten dat ze goed zijn voor de gezondheid en niet alleen voor de tanden"

Klassiek homeopaat Jeroen Morssink

Jeroen heeft al zo’n dertig jaar een praktijk als klassiek homeopaat in het noorden van het land. Als klassiek homeopaat is hij expert op het gebied van holistische gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Dankzij deze samenwerking is het mogelijk dat we in de tandartspraktijk een behandeling kunnen ondersteunen met homeopathische middelen. Denk hierbij onder andere aan pijnreductie tijdens of na de behandeling en het voorkomen van ontstekingen. Ook bij angst is het mogelijk u homeopathisch te ondersteunen tijdens een behandeling of bij extreme angst, door middel van een constitutie-behandeling.

Ook bij andere chronische of constitutionele problemen verwijzen we u graag door naar Jeroen Morssink. Onder andere terugkerende ontstekingen, onverklaarbare zenuwpijn, doorkomende tanden of kiezen, terugrekkend tandvlees en tandenknarsen kan goed homeopathisch opgelost worden. Heeft u of u kind een zwakke aanleg van het gebit en ondanks een gezond voedingspatroon toch regelmatig tand- of mondproblemen? Ook hiervoor kunt u terecht bij de klassiek homeopaat.

Klassiek homeopaat Jeroen Morssink

Gezondheidscentrum Stiens
Grien Leane 5-B
9051 LZ Stiens
06 11 744 844
Jeroen@newworldbook.nl
www.hetpadnaargezondheid.nl

New Health Centre

Het New Health Centre in Sneek is een gezondheidscentrum waar verschillende disciplines samenkomen: fysiotherapie, natuurgeneeskunde, orthomoleculaire therapie, acupunctuur en diëtetiek. Daarnaast worden er verschillende opleidingen en workshops voor therapeuten, yogadocenten en cliënten aangeboden.

De samenwerking met de Biologische Tandarts past perfect in deze holistische visie: niet alleen kijken naar de lokale klacht, maar het complete plaatje van lichaam, geest en energie in beeld brengen. De cliënt van het New Health Centre en de Biologische Tandarts kan zo zijn eigen vitaliteit optimaal benutten.

new-health-centre-biologische-tandarts-winstar-holistisch
jacob-brandsma-chiropractor-ozontandzorg-biologische-tandarts-winstar-holistisch

Jacob Brandsma Chiropractor & Ozontandzorg

Chiropractie is een manuele therapie, die het natuurlijk herstel van het lichaam bevordert. De behandeling richt zich met name op de wervelkolom, hals- en nekwervels, de schouders en het bekken. Bij, met name, pijn- en spanningsklachten in het hals- en nekgebied, waarbij de tandarts geen oorzaak in de mond vindt, kan chiropractie een doelmatige behandeling zijn.

Daarnaast biedt Brandsma, als enige in Nederland, ook ozon-tandtherapie aan. Dit is een methode voor het behandelen van tandbederf waarbij gebruik wordt gemaakt van ozon.

Tantrisch Vrouwencoach Désirée van der Pal

Als vrouwencoach richt Désirée zich op het psychosociale aspect en het lichaamsbewustzijn van de vrouw. Hierbij is bodywork een essentieel onderdeel. Veel vrouwen voelen zich niet lekker in hun lijf. Dit brengt spanning met zich mee. Binnen de tandheelkunde merk je dit vooral in het kaak-, keel- en bekkengebied.

Deze plekken zijn met elkaar verbonden. Tijdens de sessies met Desiree is er veel ruimte om het hele lichaam weer opnieuw te verkennen en hier bewust van te worden. Dit proces begeleidt zij op een liefdevolle en integere manier. Désirée is ook werkzaam als tandartsassistente bij de Biologische Tandarts.

gebitsrenovatie-behandeling-biologische-tandarts-friesland-desiree-foto
esmee-verbaan-vitalitandzorg-winstar-de-biologische-tandarts-friesland-leeuwarden-partners

Esmee Verbaan VitaliTandzorg

Wat is de relatie tussen uw gebit en de organen? Hoe kunt u de weerstand van de mond verbeteren? Heeft u regelmatig aften of terugkerende ontstekingen? Of last van tandbederf, tandplak of gaatjes?

Esmee Verbaan is een orthomoleculair geneeskundige die zich specialiseert in bio-energetische tandheelkunde. Hierbij wordt binnen uw energieveld gediagnosticeerd via bioresonantie(INTEGRA) met behulp van een biosensor en spiertesten.

Voor het gebit heeft Esmee heel veel testbuisjes om tot uw slot en sleutel, in beantwoording van uw hulpvraag te komen. Zoals de testset voor mondholte-diagnostiek,  tandartsmaterialen en tandartsmedicijnen. Hiermee kan er worden getest hoe uw mond belast wordt door metalen (amalgaam) of materiaal van implantaten, kronen, bruggen e.d. Ook zien we hoeveel energie u dit kost ten opzichte van uw basisenergie en hoe u dit kunt verbeteren.

 

Aan de hand van de uitkomsten adviseert Esmee een passende behandeling of therapie. Hierbij kunt u denken aan een voor u passend advies in voeding en aanvulling of de therapeutische werking van voedingsstoffen, vitaminen, mineralen (remineralisering van het lichaam en gebit), probiotica, enzymen, sporenelementen, homeopathie en fytotherapie. Ook bloesemtherapie behoort tot de mogelijkheden.

Daarbij ondersteund Esmee de traditionele kennis over voeding en gezondheid van tandarts dr. Weston A. Price.  Het is mogelijk om de behandeling via foto’s plaats te laten vinden, maar u bent ook van harte welkom in de praktijk ik Sneek.